X
A palinka.com weboldalon Ön gyakorlatilag az egyes pálinkafőzdék saját webáruházaiban, az azok által nyújtott feltételekkel vásárolhat. Ez vonatkozik az árra, a kiszállítási kondíciókra és minden egyéb feltételre is. Nálunk kiválasztja és megrendeli a terméket, az adott főzde pedig a saját feltételei szerint teljesíti azt.

Miért érdemes a palinka.com weboldalon vásárolni?

  - Közvetlenül a pálinkafőzdéktől, azok feltételeivel vásárolhat
  - Több mint 250 prémium termékből választhat
  - Egyedülálló keresési lehetőség áll a rendelkezésére
  - Nem kell több weboldalra belépnie és azokat végigböngésznie
X
Mézesek:
Habár a „mézes pálinka” kifejezést a napi beszédben széleskörűen használják és Magyarországon régi hagyománya van a pálinka mézzel való ízesítésének, az érvényes törvényi rendelkezések szerint "mézes pálinka”, mint pálinkafajta nem létezik, hiszen a pálinka készítéséhez semmilyen adalékanyag, így a méz használata sem engedélyezett. Webáruházunkban ezért a „mézesek” kifejezéssel jelöljük a mézzel ízesített pálinkákat.
Pálinka órák élőblog
Kosár tartalma
0 Ft

Pálinka a bor istenének szárnyai alatt

IDŐPONT: 2013.05.05.   VENDÉG: KLOPFER CSABA
2013.05.02 09:18
„Isten nevét szádra hiába ne vedd!”- szól a bibliai dörgedelem. A bor istenének nevét nem is hiába vette szájára a Dionysos Borház, hisz néhány éve már a honi prémium borok megismertetésének egyik élharcosává vált. Klopfer Csabával a pálinka borkereskedelemben viselt szerepéről beszélgetünk a PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG vasárnap esti adásában.

A prémium magyar borok ’80-as évek végétől berobbanó sikerének receptjét a pálinka jó egy évtizede szinte kísértetiesen követi. A tömegtermelés kicsi, de egyre nagyobb szeletének átstruktúrálódása a minőségi, majd a top termelés irányába, az árak érezhető emelkedése, egyéni termelők, márkák megjelenése, a pálinka kultúrájának fogalmi éledése, kóstolók, fesztiválok, pálinkaestek egyre népszerűbbé válása, nyitás a gasztronómia felé, majd a pálinka egyre markánsabb térnyerése a vinotékák kínálatában. Egy kereskedő cégnek mennyire fontos ez a szegmens? Kiegészítő bevétel? Fogyasztói kör bővítése? Szívügy? Mennyire térnek be vevők kizárólag pálinkáért? Mennyire tudatosan választanak fajtát, nevet, termelőt, márkát a vevők? És az örök szerelem: van-e már, növekszik-e a tábora a top-törkölypálinkáknak? Olyan kérdések, amelyekre Csaba biztosan tudja a választ. Vasárnap a beszélgetés végére már mi is fogjuk tudni!


CSEH GÁBOR
okl. pálinkakészítő, élelmiszeripari mérnök, borász

Megosztás  |  

Hozzászólások

  vagy  
„PÁLINKA ÓRÁK” ÉLŐBLOG
Élőblog – formabontó írásos beszélgetés a pálinka kapcsán a pálinkáról és mindenről, ami körülötte történik. A szakma egy-egy elismert képviselőjét kéthetente hívom billentyűzetre, hogy őszintén, kendőzetlenül csevegjünk nemzeti italunk múltjáról, jelenéről és legfőképp jövőjéről.
Kérdezzetek, szóljatok hozzá!
Várlak Benneteket egy kattintásra!

Blogger
CSEH GÁBOR
okl. pálinkakészítő, élelmiszeripari mérnök, borász
BLOG archívum:
2013
Címkék:
ajándék, alapanyag, aperitif, arculat, bérfőzés, bírálat, borpárlat, brand, brandy, catering, cékla, cimke, cognac, design, digestiv, Dionysos, Eck Johanna, egyetem, étel, fesztivál, főzés, garancia, gasztronómia, Globusz-Gourmet, gönci barack, grappa, GUM, Gusto , gyümölcs, gyümölcspálinka, hagyomány, határon túli magyarság, hernyáklaci, hungaricum, hungarikum, image, ital, íz, karácsony, Kárpát-medence, kávé, képzés, kézműves, kommunikáció, kóstoló, málna, márka, marketing, medvehagyma, mézes pálinka, mézes szeszesital, Michelin-csillag, minőség, Moszkva, Nobilis, OKJ, oktatás, Onyx, Oroszország, ouzo, Pach Gábor, palack, pálinka, palinka, Pálinkafarm, pálinkafesztivál, pálinkaturizmus, palóc, párlat, párlatkészítő, Petzold Attila, rendezvény, rézüst, sárgarépa, seprő, Somogyi József, spárga, szakiskola, Szár, Szentpétervár, szeszipar, szilva, szőlő, tanfolyam, tequila, Tokaj, törköly, törkölypálinka, torony, törvény, Totth Gedeon, vadgyümölcsök, vásár, védjegy, vendéglátás, Vértes, vodka, zeller, zöldségpárlat
Elfogadott bankkártyák