X
A palinka.com weboldalon Ön gyakorlatilag az egyes pálinkafőzdék saját webáruházaiban, az azok által nyújtott feltételekkel vásárolhat. Ez vonatkozik az árra, a kiszállítási kondíciókra és minden egyéb feltételre is. Nálunk kiválasztja és megrendeli a terméket, az adott főzde pedig a saját feltételei szerint teljesíti azt.

Miért érdemes a palinka.com weboldalon vásárolni?

  - Közvetlenül a pálinkafőzdéktől, azok feltételeivel vásárolhat
  - Több mint 250 prémium termékből választhat
  - Egyedülálló keresési lehetőség áll a rendelkezésére
  - Nem kell több weboldalra belépnie és azokat végigböngésznie
X
Mézesek:
Habár a „mézes pálinka” kifejezést a napi beszédben széleskörűen használják és Magyarországon régi hagyománya van a pálinka mézzel való ízesítésének, az érvényes törvényi rendelkezések szerint "mézes pálinka”, mint pálinkafajta nem létezik, hiszen a pálinka készítéséhez semmilyen adalékanyag, így a méz használata sem engedélyezett. Webáruházunkban ezért a „mézesek” kifejezéssel jelöljük a mézzel ízesített pálinkákat.
Pálinka órák élőblog
Kosár tartalma
0 Ft

Nobilis Oblige

IDŐPONT: 2013.04.21.   VENDÉG: NOBILIS ÁGOSTON ÉS HORNUNG JÓZSEF
2013.04.19 09:12
A Nemesség Kötelez – tartja a bölcs latin mondás, amely érvényességét azóta sem vesztette el századokon, generációkon és erkölcsi kataklizmákon át. Aki alkot, teremt, annak belső kényszere a minőségre való törekvés – és nincs ez másként a Nobilis Pálinkánál sem.

A pálinka határai 1. – A Felvidék pálinkás hagyományai

IDŐPONT: 2013.04.07.   VENDÉG: GEÖNCZEÖL ATTILA
2013.04.02 17:37
2002-ben, 82 évvel Trianon után, a Pálinka Törvénnyel a pálinka is megkapta a maga saját, keserű Trianonját. Ahogyan a nemzettest északi, keleti és déli részeit barbár módon megnyesegették, úgy a jelen politikai határainkon kívül rekedt honfitársaink már pálinkát sem készíthetnek őseik szokásai szerint. Készíthetnek, de nem nevezhetik nevén a gyereket.

Pálinkavédjegy – rés vagy erős bástya?

IDŐPONT: 2013.03.10.   VENDÉG: BÉLI GÉZA
2013.03.06 08:58
Néhány hónapja új marketing csodafegyver borzolja a pálinkás szakma és a laikus fogyasztók kedélyeit: megjelent a Pálinkavédjegy! Garantál? Tájékoztat? Érdeket véd? Támogat vagy kizár? Járjunk utána!

Csillagosok - pálinkások

IDŐPONT: 2013.02.17.   VENDÉG: DEÁK ZOLTÁN
2013.02.06 13:52
Csillagos az égbolt egy ideje a Vörösmarty tér felett. Az Onyx Étterem Michelin-csillagképe igyekszik bevilágítani a magyar gasztronómia csipkerózsika-álmából még alig ébredő, pitymalló hajnalát.

Katlantóni pálinkája

IDŐPONT: 2013.02.27.   VENDÉG: NOVOTNY ANTAL „KATLANTÓNI”
2013.01.23 12:11
Hol catering van, ott catering van reggel, délben, este és éjjel, kedden és szombaton, lusta hétköznap és sepregetős ünnepnap. Profanizálhatjuk Illyés örökbecsű sorait, de aki cateringre adja a fejét, az hagyjon fel a kényelem minden reményével. Katlantóni – alias Novotny Antal pedig így tett – és nem is bántuk meg!

Pálinka a fa alatt?

IDŐPONT: 2012.12.16.   VENDÉG: TOTTH GEDEON
2012.12.10 14:43
Mivé lettél Pálinka? A setét kocsmák pusztító pörölycsapásából, családok szétszakítójából, véres, disznóvágásos hajnalok libabőrös bűzéből egy évtized alatt luxustermékké cseperedtél, sokak számára megfizethetetlen, távoli kultusztárgy, presztízs-ajándék, sportkocsik, ékszerek és parfümök méltó társa. S közben a fekete alvilág semmit sem változott.

Manu Facere - Avagy a magyar kézműves ízek műhelytitkai

IDŐPONT: 2012.11.21.   VENDÉG: PAP KRISZTIÁN
2012.10.20 20:34
A PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG következő adásában egy vérbeli üzletemberrel beszélgetünk a kézművességről, a magyar és a a kárpát-medencei ízekről, a családi termékekről, a kis- és középüzemi pálinkák piaci létjogosultságáról.

Az ember, aki előbb lett elismert, mielőtt ismert lett volna

IDŐPONT: 2012.09.30.   VENDÉG: PELLE LÁSZLÓ
2012.09.28 08:33
Pelle Lacit be kell mutatni. Évekkel ezelőtt is be kellett mutatni, amikor még szinte senki sem ismerte a pálinkás szakmában és még ma is be kell mutatni, amikor már az egyik legnevesebb, legsikeresebb, mégis az egyik legismeretlenebb pálinkakészítő kies honunkban. A miértre is keressük a választ.

Az intergalaktikus pálinka

IDŐPONT: 2012.09.09.   VENDÉG: KISS RICHÁRD
2012.09.06 13:26
Kiss Richárd úgy ismeri a párlatok és borok nemzetközi világát és az ital-brendek háborgó tengerét, mint Hófehérke az erdei ösvényt a nagymamához. Azaz soha nem téved el. Szeptember első PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG-jában vele keressük a pálinka útját.

Mindennapi pálinkánkat…

IDŐPONT: 2012.08.26.   VENDÉG: CSÍKI SÁNDOR
2012.08.17 09:14
Augusztus legvégén a PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG-ban Csíki Sándort látom vendégül. Sanyi reneszánsz ember – azaz nem is tudjuk, mivel foglalkozik igazán. Legkedvesebb öndefiníciója szerint food-stylist. Mondhatta volna, hogy életmód-tanácsadó, az ugyanolyan sikamlós, homályos, megfoghatatlan lenne. A lényeg, hogy ő értse!

Arcátlanság a pálinka arctalansága!

IDŐPONT: 2012.08.12.   VENDÉG: HALASI ZOLTÁN
2012.08.05 21:32
Augusztus 12-én a PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG-ban Halasi Zoltán grafikus, tipográfus, dizájner lesz a vendégem, aki évek óta a borcímkék bűvöletében él, de otthonosan mozog a pálinkák, párlatok arculatának világában is. Létezik-e egységes pálinka-image, arculat, formavilág, címketervezés Magyarországon?

Az ember, aki zöldségeket beszél

IDŐPONT: 2012.07.29   VENDÉG: PETZOLD ATTILA
2012.07.23 19:37
Július utolsó vasárnap estéjén a PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG-ban Petzold Attila, a Brill Pálinkaház párlatszakértője nem csak beszél a zöldségekről, hanem virtuálisan kóstoltatja is őket. Párlat formájában! Hideg zöldségeknek tüzes a lelke? Meglátjuk!

Ma este befűtünk, de nem csak az üstnek!

IDŐPONT: 2012.07.15   VENDÉG: PACH GÁBOR
2012.07.13 14:45
Vasárnap este újra PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG a WWW.PALINKA.COM-on! Este 9 és 10 óra között a Zimek Főzde kócos és beszólós pálinkafőző mesterét, Pach Gábort faggatom a Dél-Balaton gyümölcseiről, a fatüzelésről, a rézelejéről és örök szerelmemről a nemes törkölypálinkákról is. Nézzetek be e késői órán! Várok Mindenkit!

A jó pálinka titka – valóban titok?

IDŐPONT: 2012.07.02   VENDÉG: SOMOGYI JÓZSEF
2012.07.02 16:55
Kérdések és válaszok a jó pálinka titkáról, a gyümölcs fontosságáról, a főzőmester felelősségéről és arról, hogy a pálinka miért csak Magyarországon világhírű. A PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG első adásának a vendége Somogyi József címzetes főiskolai docens, párlatszakértő.
„PÁLINKA ÓRÁK” ÉLŐBLOG
Élőblog – formabontó írásos beszélgetés a pálinka kapcsán a pálinkáról és mindenről, ami körülötte történik. A szakma egy-egy elismert képviselőjét kéthetente hívom billentyűzetre, hogy őszintén, kendőzetlenül csevegjünk nemzeti italunk múltjáról, jelenéről és legfőképp jövőjéről.
Kérdezzetek, szóljatok hozzá!
Várlak Benneteket egy kattintásra!

Blogger
CSEH GÁBOR
okl. pálinkakészítő, élelmiszeripari mérnök, borász
BLOG archívum:
2013
Címkék:
ajándék, alapanyag, aperitif, arculat, bérfőzés, bírálat, borpárlat, brand, brandy, catering, cékla, cimke, cognac, design, digestiv, Dionysos, Eck Johanna, egyetem, étel, fesztivál, főzés, garancia, gasztronómia, Globusz-Gourmet, gönci barack, grappa, GUM, Gusto , gyümölcs, gyümölcspálinka, hagyomány, határon túli magyarság, hernyáklaci, hungaricum, hungarikum, image, ital, íz, karácsony, Kárpát-medence, kávé, képzés, kézműves, kommunikáció, kóstoló, málna, márka, marketing, medvehagyma, mézes pálinka, mézes szeszesital, Michelin-csillag, minőség, Moszkva, Nobilis, OKJ, oktatás, Onyx, Oroszország, ouzo, Pach Gábor, palack, pálinka, palinka, Pálinkafarm, pálinkafesztivál, pálinkaturizmus, palóc, párlat, párlatkészítő, Petzold Attila, rendezvény, rézüst, sárgarépa, seprő, Somogyi József, spárga, szakiskola, Szár, Szentpétervár, szeszipar, szilva, szőlő, tanfolyam, tequila, Tokaj, törköly, törkölypálinka, torony, törvény, Totth Gedeon, vadgyümölcsök, vásár, védjegy, vendéglátás, Vértes, vodka, zeller, zöldségpárlat
Elfogadott bankkártyák