X
A palinka.com weboldalon Ön gyakorlatilag az egyes pálinkafőzdék saját webáruházaiban, az azok által nyújtott feltételekkel vásárolhat. Ez vonatkozik az árra, a kiszállítási kondíciókra és minden egyéb feltételre is. Nálunk kiválasztja és megrendeli a terméket, az adott főzde pedig a saját feltételei szerint teljesíti azt.

Miért érdemes a palinka.com weboldalon vásárolni?

  - Közvetlenül a pálinkafőzdéktől, azok feltételeivel vásárolhat
  - Több mint 250 prémium termékből választhat
  - Egyedülálló keresési lehetőség áll a rendelkezésére
  - Nem kell több weboldalra belépnie és azokat végigböngésznie
X
Mézesek:
Habár a „mézes pálinka” kifejezést a napi beszédben széleskörűen használják és Magyarországon régi hagyománya van a pálinka mézzel való ízesítésének, az érvényes törvényi rendelkezések szerint "mézes pálinka”, mint pálinkafajta nem létezik, hiszen a pálinka készítéséhez semmilyen adalékanyag, így a méz használata sem engedélyezett. Webáruházunkban ezért a „mézesek” kifejezéssel jelöljük a mézzel ízesített pálinkákat.
Pálinka órák élőblog
Kosár tartalma
0 Ft

Az ember, aki előbb lett elismert, mielőtt ismert lett volna

IDŐPONT: 2012.09.30.   VENDÉG: PELLE LÁSZLÓ
2012.09.28 08:33
Pelle Lacit be kell mutatni. Évekkel ezelőtt is be kellett mutatni, amikor még szinte senki sem ismerte a pálinkás szakmában és még ma is be kell mutatni, amikor már az egyik legnevesebb, legsikeresebb, mégis az egyik legismeretlenebb pálinkakészítő kies honunkban. A miértre is keressük a választ.

Szeptember utolsó vasárnap estéjén a PÁLINKA ÓRÁK ÉLŐBLOG-ban egy csendes emberrel beszélgetek. Bárhányszor találkoztunk, úgy kellett kiimádkozni a szavakat, mondatokat, gondolatokat belőle, pedig egyikben sem szűkölködik. Csak szerény, természetes, szemlélődő, megfigyelő ember. Ez pedig kiváló bérfőzetővé tette, hiszen ehhez pont erre a csendes megfigyelő képességre van szükség: a gyümölcs kiválasztására, érésére, a feldolgozás igényességére, az erjedés vezetésére, a bérfőzde és a főzőmester alapos kiválasztására. Mire saját főzdéje lehetett, már néhány év tapasztalatával, hazai és nemzetközi elismerésével a háta mögött tehette. És a nevét már boros címkéken is láthatjuk! A szakma sokoldalúan reneszánsz embere ő. Az elmúlt időben figyelme a gyümölcspálinkákról a borpárlatok és törkölypálinkák világa felé is nyitottabb lett – legnagyobb örömömre. Ezek a területek itthon sokáig háttérbe szorultak, ma viszont reneszánszukat élik, így ez a vonal képezi beszélgetésünk gerincét. Kortyoljatok velünk!


CSEH GÁBOR
okl. pálinkakészítő, élelmiszeripari mérnök, borász

Megosztás  |  

Hozzászólások

  vagy  
„PÁLINKA ÓRÁK” ÉLŐBLOG
Élőblog – formabontó írásos beszélgetés a pálinka kapcsán a pálinkáról és mindenről, ami körülötte történik. A szakma egy-egy elismert képviselőjét kéthetente hívom billentyűzetre, hogy őszintén, kendőzetlenül csevegjünk nemzeti italunk múltjáról, jelenéről és legfőképp jövőjéről.
Kérdezzetek, szóljatok hozzá!
Várlak Benneteket egy kattintásra!

Blogger
CSEH GÁBOR
okl. pálinkakészítő, élelmiszeripari mérnök, borász
BLOG archívum:
2013
Címkék:
ajándék, alapanyag, aperitif, arculat, bérfőzés, bírálat, borpárlat, brand, brandy, catering, cékla, cimke, cognac, design, digestiv, Dionysos, Eck Johanna, egyetem, étel, fesztivál, főzés, garancia, gasztronómia, Globusz-Gourmet, gönci barack, grappa, GUM, Gusto , gyümölcs, gyümölcspálinka, hagyomány, határon túli magyarság, hernyáklaci, hungaricum, hungarikum, image, ital, íz, karácsony, Kárpát-medence, kávé, képzés, kézműves, kommunikáció, kóstoló, málna, márka, marketing, medvehagyma, mézes pálinka, mézes szeszesital, Michelin-csillag, minőség, Moszkva, Nobilis, OKJ, oktatás, Onyx, Oroszország, ouzo, Pach Gábor, palack, pálinka, palinka, Pálinkafarm, pálinkafesztivál, pálinkaturizmus, palóc, párlat, párlatkészítő, Petzold Attila, rendezvény, rézüst, sárgarépa, seprő, Somogyi József, spárga, szakiskola, Szár, Szentpétervár, szeszipar, szilva, szőlő, tanfolyam, tequila, Tokaj, törköly, törkölypálinka, torony, törvény, Totth Gedeon, vadgyümölcsök, vásár, védjegy, vendéglátás, Vértes, vodka, zeller, zöldségpárlat
Elfogadott bankkártyák